Cine își dorește să petreacă o zi frumoasă în natură, cu siguramță are pe lista de locatii de vizitat Valea Doftanei!

Probabil nu mulți știu însă despre activitățile CoderDojo Valea Doftanei care se desfășoară în fiecare sâmbătă în cadrul Liceului Tehnologic Carol I.

CoderDojo Valea Doftanei este dezvoltat din pasiunea a doi mentori, cadre didactice dedicate care au mobilizat copiii din localitate să descopere tainele programării utilizând tehnologiile  Scratch, Microbit, Arduino si Programare Web.

Ce spun copiii  despre ateliere?

Mirela, 9 ani: ”Abia aștept să vin aici la atelier, doamnele au multă răbdare și aflăm lucruri atât de interesante. Cel mai mult îmi place când facem tot felul de jocuri de lumini utilizând led-uri, rezistori și plăcuțele Arduino.”

Dănuț, 11 ani: ”Eu vreau să ajung să fac roboți iar aici chiar am început să lucrez la asta. Sigur voi reuși.”

Ce spun mentorii ?

Steluța: ”Este minunat să vezi sclipirea din ochii copiilor atunci când descifrează tainele programării
plăcuțelor Arduino și visează să construiască roboți. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii pe care
să îi învățăm cum să folosească tehnologia pentru a-și construi un viitor mai bun”.

Dacă vrei sa descoperi mai multe despre CoderDojo Valea Doftanei, poți vizita pagina de Facebook.

 

CoderDojo este o aventură a cunoașterii și a dezvoltării pornită din entuziasmul unor voluntari care doresc să le ofere copiilor noștri șansa unui #AltViitor.

CoderDojo înseamnă mai mult decât ateliere de programare pentru copii, este o mișcare pe care ne dorim să o ducem la nivel național, astfel încât copii din cât mai multe orașe ale României să poată trăi această experiență alături de mentori dedicați. 

Prin Programul Alt Viitor susținut de Microsoft exact asta facem, extindem conceptul CoderDojo la nivelul României și le oferim copiilor pasionați de programare oportunitatea excelentă de a-și dezvolta abilitățile atât de necesare secolului 21.

Vrei să vii alături de noi în aventura CoderDojo ? Înscrie-te aici : https://www.academiacoderdojo.ro/coder/deschide-un-dojo/