Despre CoderDojo Tech Academy

Coder Dojo Tech Academy este o inițiativă Coder Dojo București și Școala de valori sprijinită de Microsoft România în cadrul programului AltViitor care vizează creșterea competențelor digitale ale tinerei generații pentru a face față provocărilor viitorului.

La experiența în livrare de sesiuni specializate de programare pentru cei mici a CoderDojo București se adaugă expertiza în educație non formală a Școlii de valori care îi ghidează pe tineri în procesul de construire a caracterului și în cel al descoperirii de sine. Lucrând în mod sistematic cu generația Z, prima generație care s-a născut în mediul digitalizat și a copilărit online, ne propunem, prin CoderDojo Tech Academy, să integrăm tehnologia în procesul de învățare și să demonstrăm astfel că se poate petrece timp cu folos în fața calculatorului, având totodată o copilărie frumoasă și echilibrată.

Ateliere de programare gratuite pentru copiii din 7 județe din România

În cadrul CodeDojo Tech Academy sunt organizate ateliere de programare pentru elevii cu vârste între 10 și 16 ani, în 7 județe din România, unde copiii învață, gratuit, de la voluntari experimentați și dedicați, diverse limbaje de programare bazate pe cele mai folosite tehnologii (Minecraft, Java, Scratch).

Conceptul de atelier de tip dojo înseamnă mai mult decât o lecție de programare, este o sesiune interactivă care le permite celor mici să își dezvolte în egală măsură abilitățile de colaborare, de lucru în echipă sau de prezentare. În plus, le vom stimula și spiritul de competiție provocându-i cu diverse concursuri în cadrul cărora își vor demonstra maiestria și abilitățile de programare.

Noi dojo-uri pentru a ajunge la cât mai mulți copii

Inițiativa se va concentra, de asemenea, pe popularizarea conceptului de dojo prin deschiderea de noi astfel de ateliere în diverse zone ale țării, astfel încât oportunitatea de a învăța programare să ajungă la cât mai mulți copii.

În cadrul CoderDojo Tech Academy vom asigura atât training pentru mentorii care vor coordona atelierele locale de programare cât și pentru profesorii de informatică dornici să deprindă tehnici noi, informale, de predare a acestei materii la clasă. Credem că împreună, cu răbdare și pasiune, putem influența destinul tinerei generații și o putem sprijini să își atingă potențialul.

Parteneriat cu comunitățile locale pentru dezvoltarea competențelor digitale

Prin CoderDojo Tech Academy ne propunem să sensibilizăm și comunitățile locale, părinții și profesorii, în ceea ce privește importanța dezvoltării de competențe digitale în contextul evoluției permanente a pieței muncii la nivel local dar și global. Doar printr-un efort comun, susținut vor reuși să facem din acest proiect o inițiativă sustenabilă care să ghideze mai multe generații de copii de aici înainte.

Astfel, în fiecare comunitatea unde se va deschide un nou Dojo, vor fi organizate evenimente destinate părinților și comunității locale (autorități locale, profesori, profesioniști din domeniu), prilej cu care vom avea ocazia să dezbatem teme precum: de ce este nevoie să învățăm programare, cum ne ajută competențele astfel dobândite să ne dezvoltăm armonios, care sunt noile joburi cerute pe piața muncii, etc?

Academie online pentru micii programatori

Ne-am gândit și la copiii care nu vor putea ajunge la ateliere noastre și pentru ei, dezvoltăm o platformă online care va pune la dispoziția elevilor, profesorilor și mentorilor, în mod gratuit, toate resursele, traduse în limba română, necesare dezvoltării în mod autonom sau în cadrul unui dojo a competențelor de programare. Această platformă va deveni o veritabilă academie online unde, parcurgând modulele de e-learning organizate pe grupe de vârstă și niveluri de competențe, cei mici vor putea să își creeze un spațiu de învățare inovator și atractiv.

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre!

15000

Ore programare

1620

Elevi care invata programare

1200

Profesori formati

7

Judete cu Dojo-uri noi

70

Voluntari implicati

5000

Utilizatori platforma online