Microsoft: De ce Coder Dojo Tech Academy

De ce abilități digitale?

De la alfabetizarea digitală de bază la informatica avansată, abilitățile digitale sunt adesea inaccesibile tinerilor care au nevoie cel mai mult de ele. Într-o lume transformată prin tehnologie, toți tinerii ar trebui să aibă posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile creative, de rezolvarea problemelor, precum și gândirea critică. Toate acestea sunt abilități pe care învățarea informaticii le dezvoltă.

În cifre

Accesul limitat la training pentru competențe digitale amenință să sporească decalajul financiar dintre cei care au abilitățile necesare succesului în secolul XXI și cei care nu au avut șansa dobândirii acestor abilități.
Pentru a reduce decalajul, cât mai mulți tineri ar trebui să aibă acces la lecții de informatică, în special cei care au cel mai puțin probabil să aibă acces.

 

Misiunea Microsoft în educție este aceea de a oferi fiecărui copil de pe planetă posibilitatea de a realiza mai mult.

Cele de mai sunt motive solide care au stat la baza căutării unui partener alături de care să putem aduce programarea mai aproape de copii, în toată țara.

Coder Dojo Tech Academy este un proiect care ne-a convins prin ambiția de a dezvolta nu doar echipa din București, ci un concept care poate să crească exponențial în mod independent. Ne-au mai convins energia și entuziasmul echipei, faptul că au găsit, în Școala de Valori, un partener alături de care să poată să atingă obiective ambițioase repede, prin implicarea tuturor celor care pot avea un rol în educația copiilor: părinți, profesori, directori de instituții educaționale.

România are peste 100.000 de specialiști IT, iar industria de IT&C este în plină expansiune, ceea ce poate reprezenta o bază solidă pentru un proiect ambițios de a gândi educația și dincolo de sala de clasă.

 

Mai multe despre Microsoft în educație aici

https://www.microsoft.com/en-us/education/default.aspx

Mai multe despre programele de educație digitală aici

https://www.microsoft.com/en-us/digital-skills