Ateliere demo, gratuite, de programare in luna Iunie

Tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viața de zi cu zi, prin toate dispozitivele pe care le folosim pentru a ne face viața mai ușoară: telefoane și televizoare inteligente, e-readere, smartwach-uri, automobile, dispozitive medicale etc. De asemenea în această perioadă suntem supuși cu toții testului tehnologiei, chiar dacă am avut sau nu până acum contact cu ea. Firmele s-au  mutat în online pentru a supraviețui, profesorii și copiii au mutat școala în online pentru a reuși să continue procesul de educație, doctorii fac consultații online,  și exemplele pot continua! Cea mai mare parte a activităților care până acum se desfășurau preponderent în afara internetului au fost adaptate si se defășoară online.

În acest context devine din ce în ce mai important să educăm copiii aproape de tehnologie. Trebuie să le dezvoltăm cunoștințe de IT, sa îi învățăm să folosescă tehnologia și să le arătăm cum pot s-o includă în activitățile lor astfel încât să beneficieze la maxim de ea.

În luna iunie 2020 mentorii CoderDojo vor suține ateliere demo gratuite, de programare, pentru copiii cu vârste între 8 și 16 ani.

Cine se poate înscrie?

Se poate înscrie orice copil cu vârsta între 8 și 16 ani, cu sau fără cunoștințe de programare care are un laptop sau calculator personal și conexiune la internet.

Copiii vor participa la o sesiune de 120 de minute în care vor fi familiarizați cu conceptele, cu primele noțiuni de programare și vor fi ghidați astfel încât să poată continua să învețe singuri, cu ajutorul părinților sau în cluburi CoderDojo.

Ce ateliere vor fi susținute?

Vor fi susținute ateliere de Scratch (8 – 11 ani), Microbit (11 – 14 ani), Minecraft Education Edition(12 – 14 ani), WEB (HTML&CSS&Java Script) (15 – 16 ani), Modelare 3D cu piese Lego utilizând Mecabricks (12-16 ani).

Pentru participarea la atelierul Minecraft Education Edition copilul trebuie să dețină un calculator cu sistem de operare Windows 10 licentiat și va fi necesară instalarea înainte de atelier a aplicației Minecraft Education Edition disponibilă pentru download aici.

 

Am incheiat inscrierile pentru acest eveniment. Va așteptăm la evenimentele noastre următoare!

Pentru detalii urmăriți pagina noastră de Facebook

 

Termenul final până la care primim inscrieri este miercuri, 3 iunie 2020, ora 20:00!

Atelierele vor avea loc în primul weekend din luna iunie(6 și 7 iunie), si se vor desfășura online. Fiecare copil va participa la un singur atelier în una dintre aceste zile.

Atelierele vor incepe la ora 11:00 si vor avea o durata de 120′. Copiii vor fi impartiti pe grupe in functie de atelierul selectat si de varsta, in fiecare grupa vor fi 12 copii care vor lucra un proiect (un joc, o animatie) indrumati de unul dintre mentorii CoderDojo.

Vom reveni cu detaliile de conectare pe email, in cursul zilei de vineri, 5 Iunie 2020. Vă rugăm să verificați adresa de email în perioada 1-5 iunie pentru a urmări mesajele noastre!

Atenție! Locurile sunt limitate!

Daca numărul de copii înscriși depășește numărul de locuri disponibile, vom selecta copiii în ordinea înscrierii pe localități, astfel încât să permitem participarea copiilor dintr-un numar cât mai mare de localități din țară.

Vă rugăm să faceți înscrierea dacă știți sigur că participați pentru a nu lua locul unui copil care și-ar dori să participe dar nu mai găsește locuri libere!!!

Atelierele vor fi susținute de mentori din comunitatatea CoderDojo din România: CoderDojo București, CoderDojo Brașov, CoderDojo Pitești, CoderDojo Oradea, CoderDojo Pașcani, CoderDojo Timișoara, CoderDojo Suceava

Află mai multe despre academia CoderDojo!