Dragi părinți,

Academia CoderDojo este locul unde veți descopeți cum puteți să vă ajutați copiii să își atingă potențialul, cum pot fi ghidați cei mici să învețe eficient diverse limbaje de programare, care sunt cele mai bune platforme la care ar trebui să aibă acces precum și multe alte informații din acest domeniu de mare viitor. Aici veți putea schimba idei și opinii cu alți părinți sau profesori, veți primi răspunsuri la întrebări care vă frământă despre educația digitală și despre cum să participați la dezvoltarea celor mici într-un context în care devine esențial să deții competențe digitale la nivel cât mai avansat.

Cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noștri, însă pentru ca aceștia să reușească într-o societate aflată în continuă dezvoltare și inovare, trebuie să le oferim cea mai bună educație și cele mai potrivite instrumente.

Într-un prezent din ce în ce mai digitalizat, stăpânirea noțiunilor de programare reprezintă un instrument esențial care îi ajută pe copii să înțeleagă și să controleze mai bine lumea din jurul lor.

Deși pare complicat, adevărul este că oricine poate învăța programare. Programarea nu reprezintă nici mai mult nici mai puțin decât a spune computerului, într-o limbă pe care acesta o înțelege, ce să facă.

De ce este util să învețe copiii programare?

 

 • Le formează o gândire logică și structurată, le dezvoltă capacitatea de a identifica și a rezolva probleme

 

Programarea îi ajută pe copii să-și dezvolte gândirea critică, să facă conexiuni logice, să analizeze o situație și să găsească o soluție adecvată.

 

 • Le dezvoltă imaginația și creativitatea

 

În programare, la fel ca în viață, există mai multe căi pentru a ajunge la o soluție. Odată ce copiii stăpânesc noțiunile de bază, învață că limita a ceea ce pot realiza o constituie doar propria lor imaginație.

 

 • Programarea este distractivă

 

Lăsând la o parte latura practică a programării, a crea un joc, o aplicație simplă sau o animație, este un proces foarte distractiv pentru copii, în special când totul ia forma unui joc.

 

 • Copii deprind mai repede abilități noi

 

Copii asimilează mai ușor și mai rapid informații, mintea lor este asemenea unui burete. Așa că nici un moment nu este mai potrivit decât cel prezent pentru ca un copil să facă primii pași în tainele tehnologiei.

 

 • Le oferă răspunsuri despre cum funcționează device-urile pe care le folosesc

 

Tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viața de zi cu zi, prin toate dispozitivele pe care le folosim pentru a ne face viața mai ușoară: telefoane și televizoare inteligente, e-readere, smartwach-uri, automobile, dispozitive medicale etc.

 

 • Le oferă un avantaj în viitoarea carieră

 

Programarea le oferă copiilor un avantaj major într-o lume în care tehnologia se dezvoltă cu o viteză incredibilă și oferta de joburi în IT este în continuă creștere față de numărul de specialiști existenți pe piață.

Academia CoderDojo este o platformă cu resurse de programare online care este special creată pentru a ajuta copiii care își doresc să exploreze lumea fascinantă și nemărginită a IT-ului, care nu pot ajunge la ateliere de programare sau care vor să-și îmbogățească cunoștințele deja acumulate.

Ne dorim ca prin intermediul ei să ajutăm cât mai mulți copii să pună în aplicare ideile minunate pe care le au și să poată deveni creatori de tehnologie.

Ce găsiți în Academia CoderDojo?

 • O bibliotecă de lecții și materiale educative create special pentru fiecare categorie de vârstă, pe care copiii le pot parcurge pentru a se iniția în programare sau pentru a-și îmbogăți cunoștințele pe care le dețin deja în domeniu;
 • O colecție de informații utile pentru dumneavoastră, care vă ajută să aflați cum pot învăța eficient copiii programare, ce limbaj de programare se potrivește fiecărei vârste și care sunt cele mai utile platformele educaționale;
 • Un loc unde puteți împărtăși informații cu alți părinți sau cu profesori, unde puteți obține răspunsuri la întrebări din domeniul „Educație IT”;
 • O comunitate deschisă, în care copiii își fac prieteni, fac schimb de informații și cunoștințe;
 • O sursă de informații despre evenimente specifice domeniului IT și în special educație în IT, la care puteți participa cu copilul dumneavoastră.

Vă invităm în comunitatea CoderDojo pentru a defini împreună un viitor mai bun alături de copilul dvs !