Ateliere de programare online, gratuite pentru toți copiii

Platforma educațională a academiei noastre ofera copiilor ateliere online, gratuite, de programare, ateliere care sa îi ajute să descopere programarea și să își dezvolte cunoștințele în acest domeniu.

Atelierele noastre sunt construite pe baza experienței pe care am dobândit-o în ultimii ani la cursurile pe care noi le susținem la CoderDojo.

Ideea centrală a atelierelor CoderDojo este de ajuta copiii să învățe programare  aplicat, prin proiecte, copiii trecând astfel prin toate etapele de implementare ale unui proiect: definirea scopului proiectului, analiză, design, programare, testare, imbunatățirea proiectului cu funcționalități noi.

Ce ateliere vă propunem?

Ateliere Scratch 

Scratch este un limbaj de programare vizual, destinat copiilor cu varste intre 7-14 ani, cu ajutorul caruia copiii invata sa programeze printr-o metoda distractiva.

În secțiunea Scratch Nivel 2 veți găsi o serie de ateliere care vă ajută sa construiți în Scratch jocuri cunoscute precum PacMan, X și 0, Snake, BreakOut Game, Puzzle sau Snakes&Ladders

Ateliere Scratch și Micro:bit

Aceste ateliere îi ajută pe copii să integreze în jocurile lor Scratch, Micro:bit ul ca și controlller, dând mai multa dinamică și diversitate jocurilor create.

Ateliere Micro:bit

Microbit-ul este un mic computer programabil, conceput special pentru a face învățarea conceptelor de programare ușoară și distractivă!

Ateliere Minecraft Education Edition

Minecraft: Educație Edition este o platformă educațională creată de Microsoft Education special pentru copii și este bazată pe jocul foarte popular Minecraft. Platforma promovează creativitatea, colaborarea și rezolvarea problemelor într-un mod în care singura limită este imaginația noastră

Te invităm să descoperi aceste ateliere și multe altele pe platforma noastră online. Accesează Platforma!

Mult succes!