Bine ați venit în Academia CoderDojo, Academia micilor programatori!

 

Pe măsură ce tehnologia ne domină viața, stăpânirea noțiunilor de bază în programarea pe computer nu mai reprezintă doar o specializare de nișă, ci o abilitate esențială pentru adulți și copii deopotrivă.

Învățarea construirii de jocuri sau aplicații și chiar de website-uri simple îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile creative, logica și capacitatea de a rezolva probleme și le deschide totodată apetitul pentru lucrul în echipă sau vorbitul în public.

Academia CoderDojo este o platformă virtuală gratuită unde copii, părinți, profesori, mentori și voluntari deopotrivă găsesc resurse educaționale complete și permanent actualizate despre de ce, cum și cât este de important ca tinerii să învețe programare pentru a face față provocărilor viitorului. Pe lângă materiale educative de calitate, atractive și ușor de folosit, aici găsiți informații utile pentru deschiderea de noi dojo-uri, precum și notificări despre evenimente de profil, povești și experiențe relevante împărtășite între mentori, părinți, copii, surse de inspirație pentru cei care sunt interesați să susțină un dojo.

În era digitală în care trăim, a ști programare a devenit aproape la fel de esențial cu a ști să citești. Când îi învățăm pe copii să citească și să scrie, să adune și să scadă, îi învățăm de fapt metodele prin care să interacționeze cu lumea din jur. Atunci când învață să programeze, deja vor ști cum să își explice, în mod logic, cum se tranformă universul în care trăiesc datorită tehnologiei și, mai ales, cum pot contribui ei ca această transformare să fie în mai bine.

Haideți să pornim împreună în această aventură a cunoașterii digitale !